Results »

Nej, utbildningen för SOS är inte det minsta roligt. 3 andra från örebro som fryser ut mig för att jag inte är fjortis, snackar om kläder och smink o garvar åt nåt tarvligt skämt i 3 dar efteråt är kanske inte nåt att hänga i julgranen för mig. Men det blir rätt surt. Kommer jag ändra på min personlighet för det? Nej för helvete. Enligt en tar jag "så kräver jag mycket och tar mycket plats". Right, förlåt mig ers höghet för jag har dåligt lokalsinne och försöker ställa om MIG SJÄLV samt vara snäll och trevlig. Och jovisst, detta var efter endast ett par dagar. Varför snacka bullshit när jag vet att jag varken kräver mycket eller tar mkt plats. Like i give a fuck ;) tkr bara det är sorgligt,  mitt mål i livet är inte att vara älskad av alla jag möter.

Dock har jag har aldrig gillat särksilt mycket att vara i centrum, men än mindre gillar jag att bli avvisad utan några riktiga baser att gå på. Fördommar kan man ha, men det är ingenting man borde döma en person över. Sure, jag hatar konflikter. Men det betyder inte att jag är falsk. Jag kör helt enkelt inte med nån jävla dubbelmoral - Som att agera trevlig och visa upp ett falskt leende, men innerst inne inte tål att vara i samma rum som den personen.  Varför inte bara reda ut en konflikt eller gå sin väg? Det gör jag. Iallafall ett försök till det bästa att ignorera någon. jag kan inte bry mig mindre, varför lägga ner tid på nåt som inte ens är värt att ödsla energi på? det som glädjer mig är att jag har vänner - riktiga vänner - som vilka jag vet jag kan lägga mitt liv i deras händer.. Det är något som betyder mer än mycket för mig.

Nog om det, ska iväg till uppsala, norrköping, karlstad och tillbaka till uppsala. Ska bli förbannat jävla skönt att ha enkelrum. Utan tvekan ska jag ta med mig mitt PS3. Har ändå aldrig vart särskilt förtjust i att springa timmar i affärer för att kolla efter ett plag som svajar i sommarvinden. HAH, fuck no.

Sorry uppdateriungen är så förbannat dålig, men ligger som sagt ute på veckorna och min mobil går inte att "blogga" på. Och helgerna har jag sex/spel/mjölk/söt/träffa vänner beroende..

Huvudstad och elände

Morgonen till igår började verkligen bra! Skulle upp vid 6 för att göra mig iordning för färden mot Stockholm, denna gång var det dock nöje och inte utbildning. Och vad upptäcker jag om inte den förbannade katten har totalt slaktat mitt silverhalsband som jag fick i födelsedagspresent av söt.. Jag älskade verkligen det halsbandet..
Jag hittade ännu 3 bitar efter dennna bild togs.
Och efter att se förintelsens sida så åkte jag o en del av min söts familj (Svärmor, Svärfar o söts två yngsta syskon, Daniel och Sanna) iväg mot Stockholm. Planerna för dagen var riktigt förväntansfulla!
Vi skulle till Riddarholmen för att gå in i kyrkan o titta på kungliga gravar, iväg mot historiska museet och Skansen
(Jag Anders(svärfar) och Daniel) Medan Sanna och Gullvi(svärmor) gick o trängdes bland folk i jakten på kläder. Så vi kan ju ta hur Riddarholmen tydde sig! :)

Såklart fick man inte ta fotografier.

Jag tog en bild på insidan av kyrkan, men den blev åthelvete.
Så jag snodde en bild från wikipedia..
O stenplattorna som fyller golvet är gravar

Men det hindrade inte en jävel, varenda en sprang omkring med olika typer av kameror. Men själva kyrkan nog fan var den nice! Uppbyggd runt 1200 talet och gravstenar som täcker golvet där man går, kistor utbyggda med häpnadsväckande detaljer och kistlock uthuggna från sten i form av den avlidna. Men det var begränsad rörelser och fullt med "off-limits" Tror fan det, hur många tattare tänker inte "aaah men ingen märker väl om jag tar av den här lilla grejen som minne.." Meh, här är en massa bilder. Dock kommer jag inte ihåg namnen på alla(ingen)
Magnus Ladulås är han till vänster
Karl Knutsson till höger.

Efter den rundturen så begav vi oss eller öh... Försökte ta oss till historiska museet, Daniel ledde oss och tog oss på en jävla omväg. Väl där tog vi en fika och gick vidare mot vikingarummen, medeltidsrummen, textilrummen och guldrummen. Fy fan vad guld och silverkåt jag blev när jag var där näre i guldrummet. Men man fick inte ta några kort. Näriga jävlar. Inte orkade jag fotta för mycket heller, vilket jag smått ångrar.
Mot Sherwoodskogen! eller uh historiska museet..
Här är Birka! fattas bara drakar
och vikingar som äter fiender till frukost

Sen inne på medeltidsrummet såg jag detta
Det var en bägare. Rätt tjusigt sätt att dricka på

guld och juveler <3


Efter den trippen mötte vi upp Gullvi och Sanna för att bege oss mot Skansen. Stod att det blev halva priset på entré biljetter vid kl 6 och det var en halvtimme kvar så vi tog lite att käka. Jag hade så höga förväntningar! Eftersom vi ville absolut in på deras "aquarium" Där det finns djur alltifrån öken till regnskog. Surikater, lemurer, spindlar, ormar, krokodiler, dvärgsilkes apor mm. Väl där skulle vi köpa en varsin biljett och kassörskan säger
Njae tyvärr, vi stängde kl.6..
Vilket jävla trams! Jag blev så arg med tanke på att klockan var då kanske 10 över 6 eller så, och de som redan
betalt fick gå igenom och titta och gå ut när de var klara. Det är STOCKHOLM! vad gör folk om alla affärer o liknande stänger vid 6? Sover eller drar ill Stureplan? Gah! Nåja vi fick se otrooligt spännande och intressanta djur!
två hästar..
en ko..
ett par jävla getter
och en and.. fast den var inte inlåst i en bur!
kanske hade den smitit!
(ironi)

stress

Och dålig uppdatering kommer det säkerligen även bli. Just nu ska jag utbilda mig för att sitta på SOS (dock inte 112 samtalen) och arbeta, men innan jag är kvalifecerad ska jag och ett par till på utbildning. Igår och förrgår var det stockholm, idag om 1 timme sitter jag på tåget till Uppsala. Nästa vecka är det stockholm igen, sen karlstad, norrköping och sist uppsala igen. Känns som jag ska ut på nån jävla sverigeturne. 2 av ställena ska jag vara själv även! Med mitt dåliga lokalsinne kommer jag varken veta vilken tågplats jag ska gå av på, vart hotellet ligger eller vart SOS ligger. Nåja jag får sno min söts laptop o packa ner en jävla massa tidsfördriv. Sen får jag hoppas på det bästa.

Oh satan vad jag kommer sakna söt och min katt
Sesshomaru :(

moi


och min demon prins

Youtube(bomb)

.. är väl sidan som har tamejfan allt, från coppercab; den största dåren i amerika, till kalle anka avsnitt till knasiga djur till dokumentärs klipp! De klipp som är roligast att se på är bland annat de som handlar om djur. Allt från djur som beter sig/agerar underligt(eller att deras ägare är inblandade med deras konstigheter) till textade "konversationer" djur kan ha eller rent av till "översatta" klipp. O det som är hetast nu är väl "dog tease". en kille och hans trofasta vän. Husse berättar om all den goda mat som fanns i kylen och hundens reaktioner är något av avund 
Tajmad filmning samt god fantasi är allt som krävs ;)


Klassiker
omg cat :D
tttt

Fredag den trettonde

Förmodligen att alla tänker på filmen, med Jason voorhees, eller kanske bara enkel simpel otur.
Men tror aså många jävlar att fredag den trettonde ska bringa dubbel otur? Enkelt, relgion som spelar roll men även folktro och vidskepelser..
FREDAGen ansågs enligt den kristna tron vara den dag då jesus korsfästes och kristna sörjer detta.. Men folktron ansåg att fredagen i sig endast bringade otur, man fick inte flytta, börja nytt arbete, gifta sig eller nåt som kan förändra livet, då skulle det bara bidra till det sämmre.
talet 13 däremot finns i en hel del kulturer, den främsta är det babyloniska talsystemet som bygger på talet 12, (harmoni och jämnvikt) och 13 var då endast en motsats till denna harmoniska talmagi och förknippades med magiska makter, olycka och död.
Även folket som trodde på demoner, häxor och trolldom där magiker i mystiken använde ofta 13 i sina trollformler. Och såklart att det fanns 13 till bordet, med jesus och hans lärljungar, en av dem Judas.

Personligen älskar jag fredag den trettonde och finner lycka i det och inte otur
Kanske för att 13 är mitt lyckonummer
eller att jag gillar det ockulta ;)

lasagne och beslutsångest

Lasagnen är klar och under måltiden ska jag bestämma mig om:
1; Jag åker med söt till hans polare på pokerkväll, grillar o dricker öl
eller
2; Jag åker till universitetet med mig själv och träffar likasinnande nördar, där jag kan måla mina miniatyrer.

jag tror kanske det blir den sistnämnda, kanske :)

Min prins..

Eller rättare sagt min underbara demon prins! Det slår aldrig fel, de gångerna jav vet att jag kan måla och då jag vet att det blir bättre än bra är när jag får en stöt av inspiration. Och denna inspiration kan fan komma närsomhelst och komma ifrån varsomhelst. Precis som en jävla lönnmördare så smyger den jäveln sig alltid upp sent på natten direkt innan man ska sova. Som nu. Vill väldigt gärna måla färdigt min demon prins, och jag är rätt stolt över den eftersom det är den enda demon jag ska måla där jag inte fuskat lite o kollat hur game workshops demoner ser ut. Och gör mitt eget färgshema. Vilket blir jävligt bra! hoppas jag..
och jo förhelvete, kortet är inte så bra, men en liten hint på hur han ska se ut.
iallafall i huden. kontraster som heter duga.
hans ärr över kroppen ska ha ljusgrön (warpstone)
och uh.. rustningen ska bli guld, eller silver.
med vita, svarta eller röda inlägg.
och tygskynket mellan benen ska bli lila, eller röd.. kanske vit..
förbannade beslutsångest..

Rasist?

Det är en jävla diskussion att -aldrig- döma en människa efter hudfärg. Det är väl för fan självklart? Vad fan spelar det för roll var en person kommer ifrån. Det som skiljer däremot kan vara bra mycket mer faktorer som spelar in. Det finns jävligt många fördommar därute som är rent av löjliga, löjligare ändå är att folk tror på det. ALLA negrer dödar folk om de kollar snett på en eller är ointelligenta tredjeklassare, ALLA blattar gifter bort sina barn och behandlar sina fruar som hundar. ALLA zigenare stjäl allt de kommer åt å ljuger som borstbindare, ALLA svenskar är töntar och horor, ALLA Amerikaner ska alltid visa sig på styva linan.

Saken är den, det finns folk som har dessa beteenden. DOCK betyder det inte att det är styrs av var man kommer ifrån, utan uppväxt, uppfostran och genetisk betingade beteende. Mördare, våldtäktsmän, pedofiler, kvinnomisshandlare, torterare och fan o hans moster finns i fan alla former o färger, en söt liten tant med glasögon kan vara barnmördare, den gulliga mannen som ser så tafatt o oskyldig ut kan vara pedofil. Det beror helt enkelt inte på hur man ser ut, utan snarare vem man är som människa.

Jag hatar alla lika mycket till motsatsen bevisat. Jag dömer inte pga hur en människa ser ut, utan hur hon verkar vara som person. Oavsett ålder/kön/härkomst/hudfärg.. (Kanske religösa extremister.. hatar alla religoner lika mycket). Jag tror mer på människan än på en 2000 årig sagobok en random skrev. Om inte religion kan man nog säga, även som titeln på detta blogginlägg statuerar med - rasism. Personer som är rasister kan måhända vara det av en anledning, måhända bara dåligt synsätt. Men det som är värst av fan allt är hur RÄDDA människor är att bli kallade rasister pga påhitt tagna från luften? Exempel mökrerläggning av brott? Om en vit snubbe vid namn Ragnar Svensson är pedofil o våltog 4 barn skrivs det  och läggs ofta ut bild på honom.. aftonbladet/expressen o efterlyst. Är det en invandrare står det ofta (NOTERA- inte alltid) "polisen vill ej uppge signalement" för det kan ju bidra till rasism. MEN - Man ska väl behandla alla människor lika, och då både på det positiva och det negativa? Oavsett hudfärg?. Annars bidrar man endast med att skapa dessa klyftor.

allt om ingenting

Fortfarande är det ett tag kvar tills jag ska skaffa min matilda.. eller Charlotte, jag vet inte vilket namn som blir finast på min framtida juvel. Tänker på vilka växter jag ska ha, vilken typ av inredning, vilka stenar och stockar och terrarium. Och självklart spindeln! repti.net har alltid varit men favorit hemsida när det gäller att hitta fina kryp.

Och nu står det 2 tattare och grymtar som några jävla vildsvin utanför mitt öppna fönster. tack för förlusten av inspiration till att skriva, kanacker.. Eller ja, fundera på vad fan det blir för käk i dag. lasagne? potatis, köttbullar och brunsås? Eller grönsaker och potatis i ugn tillsammans med fläskfileé? Gjorde kycklingwok med nudlar igår, det blev en jävla hit! Man kan blanda i rikligt med ingredienser bara de gifter sig med varandra, den här rätten gjorde verkligen det, chili, kokos och mangochutney som en söt/stark upplevelse..

karlaparken

Annars känd som parken med många våldtäkter.. här i örebro, men under dagen är det nog okej! jag satt där med Jessica och njöt av solen (not) jag satt i skuggan medan Jess försökte få lite färg. jag hatar värme, jag hatar klibbande och jag hatar att bli uttorkad. Så jag ritade lite i skuggan. Bilder från dagens gassande värme!
Snodde jessicas glasögon.. he..he..he
jo jessica ville få lite färg...som sagt
jag ritar, utanför den för varma solen
jag när jag är onormal..
Min skiss! Lejonet är min avatar, mina framtida chinchillor så ska jag även
måla dit min katt Sesshomaru och min framtida Avicularia - Matilda(eller Charlotte)

seriöst?

Jag är rätt ärlig, och ingen hypokrit - ja jag har fördommar, ja jag känner hat, ja jag kan dömma en person efter första ögonkastet eller sett om personen skrivit en mening. varför?

Jag har fördommar,
för de flesta är kräk i mina ögon tills motsatsen bevisad. annars blir man bara besviken.
jag känner hat,
för annars skulle jag aldrig känna kärlek, och det är en del av att vara människa.
jag dömmer personer,
för jag måste förstå vem/vad personen är, hur ska jag annars bilda en uppfattning?

alla som säger att de inte har fördommar, inte dömmer, inte känner hat är jävla lögnare.
välkommen till att vara människa..

Vad är det då som gör mig på så dåligt humör? Youtube videor såklart. särksilt amerikaner, jag säger inte alla men de flesta jag har sett nåt av har snedvridna uppfattningar om i stort sett allt, med den heliga bibeln och "gud" som håller med dom om allt. jag tror jag har skrivit det förut, men jag tror inte på gud, och jag vet att de flesta håller fast vid religion pga uppfostran eller få nån form av tröst pga de inte har tro i nåt annat som betyder något..Hm nu spårade jag ut lite, för den youtbe videon jag såg är en kille som matar sin tarantella med en levande mus..http://www.youtube.com/watch?v=jrctcEjv8Nw&feature=related

VARFÖR blir jag arg? för att det är stackars söta mus, killen leker gud? Nej för fan jag irriterar mig på de ignoranta jävlarna som säger så, kolla bara i kommentarerna (har själv kommenterat under ArykahShade)..
Inte bara för de skriver att det är djurplågeri, att det är synd för musen är SÖT? hade det inte vart exakt likajävladant om det var en "ful vuxen" mus? Snedvriden uppfattning från människor som menar på att det är hemskt och man ska brinna i helvetet om man matar sina köttätande djur med "söta djur" annars går det bra.

Ett exempel på hur spindeln äter/dödar sitt byte
Tarantellan KAN leva exlusivt på syrsor, kackerlackor o andra insekter, men det betyder definitivt inte att den inte blir glad eller mår bra av mindre djur som ex möss.. varesig vuxna eller dagsgammla. NÄR de dödar sitt byte så sprutar de in ett paralyserande gift och även enzymer som förvandlar köttet till soppa så spindeln kan äta. är det mord? är det djurplågeri? är det stackars "SÖTA" lilla mus? nej DET ÄR NATUREN! Ignoranta idioter. ALLA husdjursägare som äger vilket djur som helst har ett jävla ansvar. att mata djuret, ge den uppmärksammhet, att göra rent buren/terrariumet/kattlådan/ut och gå med hunden osv osv. Det är tamigfan djurplågeri om man väljer att inte mata sitt djur, sköta dess låta, eller totalt strunta i djurets behov.. OCH SEN nej för helvete, även om du ger en spindel en levande mus, eller en död, fryst mus så HAR musen dödats under något tillfälle..
Snart är det flyttningsdags! 4 juni då jävlar :) När vi har fått reda på allt i lägenheten däremot så har jag ett projekt jag vill vidareutveckla. Nämligen frågan om djur! Jag älskar djur och får -inte- nog utav dem, och fast vi har en katt och ska få 2 chinchillor så är mitt hjärta brustet ända sen mina 2 ödlor dog.. Den ena vattenagamen blev 16 år (så av ålder) Och leguan tjejen som bodde med honom slutade äta pga av det.. Försökte tvångsmata henne med en gurka som hon spottade ut.. Jag tror jag bölade en 2 dagar i sträck pga deras bortgång.. Och mitt hjärta kommer aldrig läka förens jag skaffar en fjällig vän.

JAG SKA - skaffa mig en spindel, den spindel jag är mest intresserad av är en avicularia pinktoe. Och den arten är rätt frän då den bygger sina bon i TOPPEN på terrariumet, så man får se till att ha skjutluckor på sidorna av dess terrarium. Den behöver inte alls stort utan ca, 30x30x40
en random bild på ett spindel terrarium, dock inte en avicularias
Här är nog lite som jag ska gå efter på inredningen, för min framtida avicularia
och spindelnät högst upp, som hos avicularia <3
En avicularia versicolour
Och en Avicularia pinktoe, som jag funderar mest på att skaffa <3

Och såklart inte bara spindel, jag vill verkligen ha reptil oxå, men vilken?
Leguan eller röd regnbågsboa? Båda är otroligt vackra
nästan exakt såhär såg min tequila ut :(

nu jävlar!

Blir det morotskaka! ^^ Jag växte upp hos min mormor och morfar när jag var liten och mormor bakade jämt, hon var en riktig hejare på det. allt från dammsugare, maräng, apelsinrullar, chokladbiskvier,mintkakor, tårtor.. va fan hon gjorde allt när hon hade tid. Och jag tog väl efter det intresset.. inte för att skryta men jag är riktigt jävla bra på att både laga mat och baka. Och denna gång är det somsagt morotskaka! Vette fan om det går att beskriva hur god den är, ju mer morötter desto saftigare blir den, med philadelphiaosts kräm överst på kakan. Jag gjorde den jämt förr men vette fan om jag kommer ihåg receptet i detalj - här är annars receptet ;)

3 ägg
3 dl socker (vispas poröst)
3 dl mjöl
2 tsk vaniljsocker
1½ tsk bakpulver
1½ tsk bikarbonat
(minst) 3 dl rivna morötter
1½ dl olja (funkar lika bra med smält smör)
gräddas 175grader i ugn, 30-40 minuter...
Glasyr
200g philadelphiaost
60g smör (rumstemp)
3 dl florsocker (eller 4, beroende på om man vill ha tjock glasyr)
2 tsk vaniljsocker
Smeta på allt sånt när kakan har svalnat! annars smälter ju allt..

Nöje eller nytta.?

jag är rätt förbannad, om inte mordisk.. just nu
Och då för den anledningen att jag hatar
att man ska döda, endast för dödandets skull.

Är det en av någon diskussion som finns som ger många åsikter och synpunkter så är det väl djur? Inte just "vad är sötast?? igelkott eller kattungeee? <3" Nej för fan, snarare att man dödar dem..
Innan jag fortsätter kan jag tillägga, för det finns rövhål som inte förstår att det jag skriver,
är åsikter och synpunkter.

Jag är inget peta fan, jag gillar knappt det de gör eftersom från början värnade de om djur
nu finns det extremister som hellre dödar djur för att -
"befria djuren från de plågor på jordelivet"
och att ha husdjur är inget annat än djurplågeri.
Och sprider propaganda till barn att föräldrarna är mördare, för att man äter kött.
jag är varken vegetarian eller har något emot kött, jag älskar både det, mejeriprodukter, fisk och fågel. Saken är bara det att det jag hatar (som jag skulle kunna förstärka med 100 gånger om) är det att innan en del djur dödas så måste man tillfoga dem en större tortyr. I Japan där de dödar delfiner är det inte omöjligt att de får blöda till döds medans de släpas på asfaltsgångar upp till slakteriet. När de fraktar får på större fartyg är det inte omöjligt att de trampas till döds av sina medresenärer för det är så pass trångt. det finns hur mycket som helst.

Och jag hatar det.
Men mat på bordet måste man ha, människor är allätare och jag kommer inte
bli vegan bara för att rädda djuren.
Det har jag inte som mål heller, bara en önskan att de får ha ett bra liv och slaktas smärtfritt
köttet smakar även mycket godare då.

En sak är ju mat, en annan är mode. Exempelvis päls, där man uppföder rävar, mårdar, grävlingar, katter, chinchillor, tvättbjörnar och många många mer arter där deras enda syfte är att bli någons mössa eller jacka.
Vi lever år 2011 - Det finns syntetisk päls som ser exakt likadant ut som den äkta pälsen. Men ändå envisas man. Kanske för att säga sig rik? Mäktig? Kanske för den simpla anledningen att kunna säga "aamen typ lixom ba, det är ju ÄKTA chinchillapäls." oh grattis, hur många djur var tvungna att skinnas endast för att få EN jacka?  HELT ÄRLIGT -Nej för ända in i helvete, jag tycker INTE att man ska tillfoga ett djur så mycket smärta och lidande endast för pälsens skull. Då med tanke på att från födsel till vuxen ålder när "pälsen är fin nog" så lever de i en bur där de knappt kan vända på sig. (De flesta djur slår slint i hjärnan, och hoppar fram och tillbaka i hopp om att få fly) Katter i kinesiska pälsindustrier är oftast lagrade på varandra. Och deras öde som står dom till mötes är ju inte barhärtig, ett skott i huvvet för att göra det så snabbt och smärtfritt som möjligt kommer inte på tal. Pälsen kan ju förstöras då..

Jag såg en video för ett tag sen när ett par PETA undercover snubbar kommit in på en pälsindustri i kina där de dödade tvättbjörnar genom att greppa svansen och slå deras huvuden i en asfalt. Död var för de lyckliga, resten hade ben frakturer och levde fortfarande, det hindrade inte kinesen att flå tvättbjörnen. -levande- när han skinnat dän svansen och benen och den man såg den blodiga muskulaturen vaknar kraken till liv, och försöker förgäves använda sina sista krafter till att bita mannen som flådde honom. det hindrade inte den kinesiska snubbe, han fortsatte, och när endast huvudet var kvar tog han pälsen som han flått från resten av kroppen och drog. Och slängde den skinnflådda (fortfarande levande) tvättbjörnen på en hög med de som haft samma gång till mötes före honom. De gjorde detsamma med nån slags räv, men de döda den ju iallafall.. genom att trampa på huvudet tills hjärnsaften rann ut ur näsan! Allt detta plågande, all denna lönlösa smärta, för att ett par människor ska kunna känna sig "rika och viktiga"

Ännu en anledning

Tills att jag vill flytta nu, nu på en gång. Inte bara att vi, de senaste 6 månaderna har bott i en liten 1:a tillsammans med en katt - och ska den 4 juni flytta in till Ladugårdsängen (en utav de FINASTE delarna av Örebro län) En stor tvåa i 90-tals design. Man skulle ju ha allt annat än fyrkantiga rum på den tiden och det tackar vi för! Kommer slänga upp bilder på hur fantastisk vacker den lyan är när vi väl flyttar dit. Men än så länge är detta den mest utdragna tiden i mitt liv.. Det känns som vi aldrig kommer att flytta..

Vi var hemma hos sofie idag, söts bästa vän vill jag säga. Och grillade lite tillsammans med hennes kille och söts bror o 2 till. När eftermiddan passerar till kväll kommer vi in på samtalsområdet chinchillor. Jag har alltid velat ha en av de underbara små gnagarna sen jag var valp, men aldrig haft någon. Hon berättade att hon tyvärr inte har tiden som krävs för att lägga ner på de små krabaterna och undrade då om jag o söt ville ha dom. jag tackade ju ja på en gång men söt vred o vände på sig. Då gick sofie och hämtade en och söt svarar "jag tror jag blev kär" Det var ett ja, alltså ;) MEN - vi kan inte ta emot de söta varelserna innan vi flyttat. Får fan inte plats med ett pappersark till i den här lyan. Så 1 månad kvar.. lite mindre.. sen då jävlar, kommer vi utöka vår familj på 3, till 5 :)
Lilla söta Miss
Och här är fröken Toffee
NÅGOT jag blir så innåthelvete förbannad över är folk som dödar chinchillor
(och andra djur för den delen)
endast för deras päls. Vi lever i år 2011.
Det finns syntetiskt material som ser exakt likadant ut som päls
Utan att ett djur slippat genomgå offatbara plågor
eftersom störs är skinnindustrin i kina
där de ofta skinnar djuren levande.
jag blir så förbannad!
som ensam kan jag inte göra någonting.
men jag önskar att jag kunde.

the masque; del..vad.. 3? 4?

SATAN! jag gjorde nyss ett inlägg, men skiten försvann.. så jag får försöka tänka igenom vad fan jag skrev..
Nåja.. Nu är har jag tagit kort på min lilla skönhet  dock blev bilderna tyvärr lite suddiga då mina armar har sugits ut av all energi och jag är svag som spagetti i dom tack vare gårdagens träning. Jag kände mig rätt nöjd över basen däremot, tack vare beslutsångest som jag har tar det en förjävla tid att bestämma vilken TYP av bas det ska vara. Kom efter ett tag på ideen med svensk tundra under hösten. Men med lite mer död.. Och förödelse :)
Picture bomb
Starring; the masque






2 timmar senare..

Så är jag ÄNTLIGEN helt färdig med min warhammer modell (The masque).. det är inte bara målandet som krävs, men även att fixa till basen som den står på och det är det jag pysslat med de senaste 2 timmarna. Dock varierar det ju om det ska vara rätt simpelt med lite grus eller gräs.. eller köra på nån advancerad variant med större/mindre stenar, löv, mossa, döskallar, rostiga svärd.. va fan det finns hur mycket som helst man kan välja! Det allra bästa köpet jag gjort när det gäller att få till en detaljerad bas så var det "Warhammer basing kit"

Precis som bilden visar, (mest inriktat på warhammer fantasy)
finns olika sorters löv, större och mindre stenar,
små modellkit att lägga på basen och allt från pilar/svärd/sköldar till skelett och olika markplaner.
Såklart ska ju allt målas, men det fattar man väl för fan om man kollar på bilden nedan.
Som jag nämde i ett tidigare inlägg så finns det även "Warhammer 40'000" som är inriktat på science fiction och fratida strider och armeer.. Såklart finns det ett basingkit inriktat för deras miniatyrer. I dem finns det mer vad man kan tänka att ett framtida stridsfält ska se ut.. Rör, pipor, ventiler, taggtråd, galler, muttrar.. Finns ju ett exempel på den lilla gubben i mitten på bilden nedanför, hur en bas ser ut efter man använt sig av något valfritt material från den underbara basing kit lådan..

Och än en gång kom jag in på nåt annat än vad jag skulle skriva om..
Min miniatyr är iallafall färdig! och nöjd är bara förnamnet på vad jag är
Kommer ladda upp en bild imorgon när det är rätt ljus ute.

Pannkakor!! för fan!!

Ännu en gång sitter jag hos Jessica och slöar. Härligt att ha en vän där man kan ha kul och gilla varandras sällskap utan att behöva ha nånting planerat.. Och från ingenstans så snackar vi om mat, och kommer in på pannkakor.. eller ja va fan, jag tjatar om pannkakor. Så innåthelvete underbart, det och våfflor! med vispad grädde och jordgubbssylt och hjortronsylt. Söt vill dock inte att jag lagar till denna fantastiskt goda (enkla) rätt eftersom han inte kan ha det i matlåda, ännu en kille med ett svart hål i magen. Men idag, så sugen som jag är på det.. Så skiter jag fullständigt fan i det.


gled runt på intranätet en annan gång när jag var lika sugen på pannkakor med det jävligt passande namnet "http://www.pannkakor.se/" efter ca 30 minuter som jag tackar min beslustångest för så tog jag "mormors pannkakor" och la till en nypa salt och vanlijsocker, ca en tesked, inte så jävla noga..


Copy paste - mormors pannkakor

2dl mjölk
2dl mjöl
2 ägg
1dl socker
50g smält smör

Vispa upp ägg och socker, sedan häller du i mjöl och mjölk.

Smält smöret och häll ner i smeten


Pannkakor med hjortronsylt och vispade grädde eller glass..


Typisk amerikanska (tjocka) pannkakor, lönnsirap och en klick smör

Sköna drömmar, trist verklighet

Jag drar handen genom håret och lägger av en tung suck.. Klockan är 20 över 1 och jag vaknade för knappt en kvart sen.. Eller va fan, jag vaknade IGENTLIGEN 10, relativt pigg och alert - satte på mig kläder och linser och gick och tyvärr la mig i sängen igen för att gosa lite med katten.. Och började drömma och vägrade vakna upp.. för ett tag..

Varför? det var den mest bissarra, sexigaste kinky dröm jag har haft på ett jävla tag! En av "gudarna" från chaos daemon (han som är gud över sadomasochism, sex, njutning osv) hade tagit min söts utseende och började.. förföra mig. Saken var den att allt eftersom jag tycktes mig själv fastna i det där nätet av behag så ändrade den jäveln form och utseende allt eftersom och blev mer och mer.. behaglig för stunden. min hjärna fantisera verkligen ihop en avbild av bissarr och kinky i all sin form. en jävligt snygg sate i människokropp, men med vad jag tror var tentakler, 2 kukar, en svans, horn och klor på händerna som rev min rygg blodig. Jag avgudar vad min hjärna kan fantisera ihop, för det var inte bara en säng, en demon och jag utan nån form av inredning? i tornet på nåt jävla slott där taket hade raserat på ett ställe och natten lös stjärnklar, fast det såg mer ut som nån form av galax utanför.  Sönderrivna tavlor och ljushållare på väggen som avgav nåt röd/lila sken..nån viktoriansk stil med vita, guldiga, röda och svarta möbler/tapeter/golv mm. Har hört att vissa har inte såna "detaljerade" drömmar.. Jag hade faktiskt skitit ner mig om jag såg nåt liknande som den där demonen i verkligheten men inte FAN brydde jag mig om det i drömmen, tvärtom..

Så moralen i den berättelsen är; Man vägrar att vakna upp om man har behagliga(kåta) drömmar .. Men när man väl gör det blir man bara förbannad för man har vaknat sent och att det bara var en DRÖM! som en jävla aptitretare när man är vrålhungrig.. Nåja otillfredställd och sömdrucken tar jag en snus och vakna till lite... spela Rift kanske? ^^

Sneak peak

Jag är tyvärr sjukt lat ibland, och jag är fortfarande inte helt klar med min "the masque". MEN det är INTE mycket kvar, endast håret och den röd-lila kjolen är klara. Annars lite highlights och mer skuggor där det behövs, samt även ifyllnad av vissa detaljer som inte är färdigmålat än. but here fucking goes! The Masque!!

Känslor

Det finns nog tamejfan en enda människa som är glad, positiv och optimistisk hela tiden. Alla känner nog någon gång deprission, hat, smärta och tyngt hjärta? Känslor är ju till för att jävlas med psyket ändå. Som exempel, har man haft en pissig dag, allt har vart åt helvete och man har gått ner i en liten bubbla fylld av negativa tankar - varför ska då inte dagen fortsätta att gå åt helvete? Typexempel att pojkvännen/flickvännen kommer hem med ett leende på läpparna, men han/hon kanske är 1 timma sen? Otrohet är det första som kan dyka upp i tankarna. Bara för att man fortsätter med självdestruktiva tankar som förstör psyket.

Jag har själv gått ner i deprission förut och vet hur smärtsamt det är. Hur mycket det tar upp av ens liv. Hur mycket det förstör för dom som älskar en. Hur mycket som man sårar sig själv psykiskt och fysiskt. Tro mig, det är jävligt svårt att ta sig ur en sån situation.

Jag gick i gymnasiet då och man kan säga att under den tiden tyckte jag att exakt -allt- var åt helvete. Och då var det jävligt oundvikligt att åka rutshkanan ner till sitt personliga helvete. Efter ett tag snackade jag om lyckopiller som jag hade hört talas om då. Man blir inte lika ledsen och sorgsen som tidigare. Men inte heller lika glad och lycklig som tidigare. Det stänger in känslorna i en box helt enkelt.. Och hos en läkare som skulle ge mig dessa preparat sa att han inte trodde att jag var "tillräckligt" deprimerad. Då jag sminkade mig och brydde mig om mitt utseende. Mhm. det har jag gjort sen 12 års ålder. Jag går aldrig på stan osminkad, som om det skulle vara en motbevis på hur jag kände då? I helvete heller, men jag blev ivägskickad till en psykolog. Jag har ingen aning om det kostade nånting. (jag kommer fortfarande knappt ihåg nåt från min barndom och tonår.förträngda minnen eller dåligt minne?) Den psykologen, om jag minns rätt gjorde fan inte ett skit, och inte hellre införde något förtroende eller hjälpte mig på något sätt.. kommer bara ihåg vaga minnen därifrån. Det starkaste dock är att morsan och farsan skulle vara med under ett möte och farsan bredde ännu mer smör på min deprission när han sa att "Hon har alltid vart efter och inte betett sig i sin egen ålder.  hon umgås alltid med yngre vänner". Han syftade på min barndom så klart, och det var nog största chocken, för det var allt annat än sant. Jag hade förvisso inte många vänner men den jag då betraktade som min bästa vän var 6 månader yngre än mig. Mycket att gapa om..

Jag kommer fan inte hellre ihåg hur jag kom ifrån det där träsket. Jag vet bara att det blev bättre. Märkligt nog så formas ju ens person från barndomen. Och av allt jag har erfarat från liten har det tyvärr lett mig till där jag är nu

Robert Englund

Jag känner att jag vill blogga.. det här är som mitt nya facebook, avreagera mig med åsikter och synpunkter om värdsnyheter och stora kontroversiella frågor. Även att snacka av mig om det jag gör.. Tatueringar, warhammermålande, oljemålning, spelande, ritande, efterforskning på allt från jävla aliens i yttre rymden till fossiler. Men nu har jag så många tankar jag måste få skriva ner att det är helt jävla sjukt. Det ligger för fan på en annan dimension. Nåja, jag målar the masque, det går ASBRA! jag vill gärna vara med i en tävling och försöka vinna ett fint pris. Jag vet fortf inte om jag ska skriva min blogg på engelska eller svenska. Jag funderar på hur jag ska "publicera" min blogg lite vidare. (Jag har läst en del bloggar o de flesta är mode, smink, egocentriskt, söt-tihi-<3 eller annan skit.)
Mina tankar jämförs nog bäst med carnage från spiderman (i fucking love him) RENT jävla kaos :D
Men va fan, en sak i taget. 65 000 tankar svävar genom hjärnan på ett dygn vilket är en JÄVLA massa, och jag garanterar, skrev man ner alla mina tankar på en dag blir man nog förvirrad, inte ens jag själv vet vad jag tänker på ibland, det går ifrån "åka ut i skogen, inspiration till skogslandskap i målning" till "alien obduktioner och närkontakter av fjärde graden" till "var är min kisse Sesshomaru, jag saknar honom!" Men va fan, nu ska blogginlägget fan inte handla om mitt kaos till genialiska hjärna utan om...

FREDDY KRUEGER
aka
ROBERT ENGLUND
Först måste jag säga.. I fucking love this guy. Min barndom som jag skrev lite om i mitt inlägg om rädsla, handlar till stor del om skräckfilmer. Jag föddes 87 och min farsa var lika tokig i skräckfilmer som jag är nu. Kommer fortfarande ihåg hur han hade stora jävla bokhyllor fyllda av VHSfilmer med olika nr på, från 1 till 400 (+ - 10) Grejen var att han bruka banda VHS banden med minst en film, oftast med 2 eller ibland 3 filmer. Hur kommer man ihåg VAR nalle puh eller spindelmannen stod när man var en liten knodd? Självklart  - Farsan hade löst det hela tumultet med små autografböcker, där han skrivit alla nr, 1-400 med vilka filmer som tillhörde nr. Jag kommer ihåg band 116 och 117, det innehöll 6 timmars (sammanlagt) Inspelade kalle anka snuttar, ni vet dem på va 10 minuter. Men vafan, såklart hade farsgubben inte bara inspelat VHS material utan även köpta filmer. Och det fanns en särskild bokhylla FULLSPÄCKAD av skräckfilmer. Chucky den onda dockan, DET, day of the dead, tales from the crypt och såklart "Terror on elmstreet" ;)
DET FINNS 7 rena Freddy krueger filmer, 1 Freddy vs Jason(Jason fucking VOORHEES!) och så hade farsan nån mer film, där han liknas vid en storyteller och berättar lite.. småmardrömmar med förödande effekter ;) Kommer inte ihåg vad den filmen hette dock, men farsan berätta att den var rätt sällsynt eftersom det inte såldes många kopier av den i sverige. och jag behöver väl INTE berätta vem Freddy Krueger är? Han är lika mycket kult i film världen som Ozzy Osbourne är i mussik världen.
http://sv.wikipedia.org/wiki/Terror_p%C3%A5_Elm_Street Här är en link om ni inte vet, och då skäms jag. SKriv INGEN kommentar om att ni inte vet då blir jag bara förfärad o kan inte sluta tänka på det.
DOCK så kommer jag ihåg när jag var liten, och kolla i den där bokhyllan, hur jävla läskiga omslagen på fodralen var, och inte fan fick jag sätta igång en av dom filmerna, hur många gånger jag än försökte. Då blev det ett jävla liv. Men inte hade man smarta föräldrar, annars var dom onansvariga.. Jag visste alltid att farsan brukade se på skräckfilmer på kvällen, oftast när han jobba sena skift och ville koppla av i tv soffan.. Vilken jag alltid gömde mig innunder med en kudde och titta på. Allt från Stephen kings noveller som icensattes till filmer, till freddy krueger och den onda dockan. Jo jag ska inte ljuga, nog fan fick jag mardrömmar. Och det slutade oftast med att jag blev tvungen att sova mellan morsan o farsan. Men inte fan sa jag var mardrömmarna kom ifrån, då skulle det bli slut på mina smygningar till inunder tv soffan. Jag blev alltid glad när Freddy Krueger kom igång dock, och även om jag blev rädd älskade jag den roliga dröm-mördaren!

Ännu gladare skulle jag bli drygt 10 år senare. Jag och min då bästa vän elliz och 2 till åkte upp till sigtuna (tror jag det var! Jag suger på geografi.. meh nånstans vid Stockholm) De skulle ha en utställning där med kuriosa från filmvärlden. och såklart fanns det kändisar där. GIMLI från sagan om ringen, läkar bruden från star trek: Next generation och ROBERT ENGLUND! Jag höll på att flippa ut, min barndoms idol (hur jävla psyko det än må låta) min stora skräck, terror och rädsla, han som gav liv till freddy krueger som följde med mig i tonåren. Såklart vi skulle dit och be om autograf, men det fanns jävligt mkt att se och även om jag ville dit på en gång fanns 3 andra som ville titta runt först. Freddy Kruegers handske från filmerna, Jason voorhees jacka och hans svärd, En terminator staty i naturlig storlek till SALU. jag kommer fortfarande ihåg att jag kunde ha gjort EXAKT vad som helst för 22'000 som den kostade vid det tillfället. Även bita av huvudet på en fladdermus eller dricka ur en toalett.. iallafall, när vi kollat klart på allt och jag mitt dumma arsle inte tagit kort på någonting så gick vi äntligen fram mot bordet där de 3 satt.. Jag ÄLSKAR star trek, sagan om ringen och terror on elm street, att se de 3 där var som att få en mega orgasm och hjärtattack samtidigt. Man fick välja en valfri bild och för 200 spänn och 30 sek ifrån var jag redo att möta Robert. Och då såg jag att killen framför mig i kön fick skaka Roberts hand.  För fan! tänkte jag, det vill jag med göra.. vilken ära! så när jag var där framme ville jag verkligen berätta hur mycket jag älskade hans skådespeleri i mina favorit filmer, men jag fick inte fram ett ord. Jag stod där som ett fån med halvöppen käft och stirra medan han skrev sin autograf och gav den till mig med ett leende. Med skakig stämma fick jag iaf ut "m-may i shake y-your hand?" då STÄLLER han sig upp, tar min hand och kysser den och säger "I wish you sweet dreams tonight, if you dare to sleep" då kom det, min första nästan-svimning. Min strupe är torr och det svartnar för ögonen jag hinner säga "thank you so much" och springer iväg till toan och bölar av nån konstig blandning av glädje och upphettsning över att ha fått träffa min idol. jag vägrade tvätta handen efter det. Skoja inte att min vän Elliz blev avundsjuk..

Till slut nu om ni orkat läsa så jävla mkt av mitt skrivande, även om jag fick dra ner lite på det.. Så ska jag även säga att jag AVSKYR den nya terror on elmstreete filmen. Utan Robert.. INGEN Freddy. den är inte det minsta läskigt, utan det ser ut som en shimpans som brunnit inne i sitt labb som även fått nån däng av kemikaliedush som gör honom kåt på tonårsflickor. Jag hade tältat utanför SF om Robert var med i den här filmen, men nu tog det mig 6 månader innan jag ladda ner skiten och kolla på halva och hade slutfört tiotal gäspningar och rätt mkt vrede hur dom med ett halvdant försök trott att de kan ta den gammla kultens diamant och göra den lika bra om inte bättre. Det funkar inte. Jag har sett halva filmen. Jag hatar den. punkt fucking jävla slut. tacka vet jag att jag köpt boxen med den RIKTIGA freddy Krueger i de RIKTIGA terror on elmstreet filmerna.

As a side note: Det har gått mkt spekulationer om varför Robert inte var med i den här filmen, han var med i Freddy vs Jason från 2003 och han var lika pigg där som på 80 talet. De har sagt att Robert tackade nej. Att han ville ha för mkt betalt. Att han var för gammal och inte hade orken. Faktum är att Robert är hur pigg som helst och ställer gärna upp då och då och icensätter Freddy krueger. Men han hade inte blivit tillfrågad. Bolaget ville väl ha en "ny fräsh fläkt, med ny rädsla kraftig nog att skrämma en ny generation. och då med Jackie Earle Haley. Big fucking mistake. Han må vara bra skådis, men han saknar allt som Robert hade till att göra Freddy Krueger.

Robert Englund, aka Freddy Krueger till vänster. Tjernobyloffer till höger

Grillat! part 2..

Så! I mitt förra blogg inlägg lovade jag lite bilder från grillningen från valborg! Det blev inte så mkt bild på det goda käket som blev så tjusigt grillat.. Men jag fick med en bild på 2 av mina renskrapade majskolvar. Det blev verkligen en lyckad kväll med god mat, god dryck och mycket trevligt sällskap. Fast majbrasan var ett riktigt jävla skämt, knappt en meter hög och ett par fjuttiga fyrverkerier som nån sate drog igång utan förvarning. Stackars alla de asen som hade hundar o andra fyrverkeri-rädda biologisk försedda varelse. Nåja, bilder coming right fucking up.
Nyfärgat hår, syns nog på den jävla färgen som tar upp 65% av ansiktet och som inte gick bort..
de som grillar, o de som tittar på..
lyckad mästerfotograf jag är lol
Min söt längst fram, hans lillebror till vänster o hans storebror till höger, o storebrosans flickvän.
Göttans me krubb va?
Ja, han ser ut så.
Det blev kallt på kvällen..rödvin botar!
Suddig bild pga av alkoholhaltiga drycker som tog effekt när vi gick mot majbrasan
Söts storebror no:2 till vänster, söt i mitten, och storebrosans son till höger.
Besvikelsens majbrasa (dom ska fan va störe än ett 5 våningshus!)
Fyrverkerierna efteråt, tog typ 20 bilder, det här var dom ända som inte blev suddiga.. tack alkohol
Söts farsa (som kommer hugga huvudet av mig om han ser att jag laddat upp dessa bilder)
han hade lovat att inte dricka mer än 2 öl.. jaja.. försökte ge han ett par gelehallon men inte ens det ville han ha!
de är det röda som ligger på magen.
Senare på kvällen hörde man höga brummningar från sovrummet.. som visade sig vara snarkningar
Bloggdesign av Blogghjälp | Casinorally |Thema av 85ideas.